dj – 2017 – Gayton, Norfolk

dj:architecture, djarchitecture, norfolk

Found in Gayton, Norfolk, this project originally started life as a dated two bedroom bungalow.

The property had a complicated internal layout hiding problems such as a small side entrance, giving visitors a choice of either dining or living rooms upon entering the property, a small circulation room central to the plan, a noisy front facing living room and a small, dark adjoining kitchen.

The property is on a generous plot in a popular area of the village however, providing great transport links, a village green and charming local pub.

Completed in late 2017, The bungalow has now been extensively re-modelled internally and an extension added to the rear, providing an attractive three bedroom family home. Finishes have been kept neutral and to a high quality owing to such features as a modern kitchen, high quality solid wood floor throughout, large openings for additional light penetration and a modern rendered outer skin for the building.

On this project I was involved in several elements in partnership with my Client:

1/. Designing an extended, more efficient internal layout for the building.

2/. Obtaining necessary ‘Local Planning’ and ‘Building Regulation’ approvals.

3/. Providing on-site advice where required to ensure a smooth, efficient build process.