dj – 2016 – Watlington, Norfolk

dj:architecture, djarchitecture, Norfolk

Completed in Summer 2016, found in Watlington, Norfolk, this project started life as a small one bedroom bungalow in a poor cosmetic state, with various styles of brick externally and a dated interior.

The property had a restrictive internal layout harbouring such problems as circulation combining with the bathroom, central to the plan and a large chimney breast taking up over 15% of the overall Internal area. Positively however, the property was on a very generous plot and surrounded by larger houses giving it strong potential for my Client.

The bungalow has now been extensively re-modelled internally and a large extension has been added to the side and rear, allowing it to evolve into a comfortable three bedroom family home. Finishes have been kept neutral and to a high quality owing to such features as a solid wood floor throughout, large light openings and a fresh Rendered outer skin for the building.

On this particular project I was involved in several elements in partnership with my Client:

1/. Discovering an extended, more efficient Internal layout for the building.

2/. Obtaining necessary ‘Local Planning’ and ‘Building Regulation’ approvals.

3/. Providing on-site advice where required to ensure a smooth, efficient build process.